4 Mayıs 2010 Salı

'Alo, uçurtmam tele takıldı'

KCETAŞ, enerji nakil hatlarındaki telleri takılan uçurtmaları ücretsiz indiriyor...

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. (KCETAŞ) Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, yaptığı açıklamada, çocuklar için eğlence kaynağı olan uçurtmaların bahar aylarıyla birlikte gökyüzünü rengarenk süslemeye başladığını belirtti. Çocukların uçurtmanın güzelliğini ve keyfini yaşamaları gerektiğini ifade eden Büyükkeçeci, ancak uçurtmaların enerji nakil hatlarının yoğun olduğu alanlarda uçurulmaması konusunda uyarıda bulundu.

Zaman zaman tele takılan uçurtmaları kurtarmak isteyen çocukların ve velilerin elektrik akımına kapıldığını bildiren Büyükkeçeci, ciddi yaralanmalarla, hatta ölümle sonuçlanan bu olayların önüne geçebilmek için çalışma başlattıklarını duyurdu.

Büyükkeçeci, şunları söyledi:

''Biz de bu açıdan velilerimizi ve çocuklarımızı uyarıyoruz. Uçurtmaları enerji nakil hattına takılan çocuklar, şirketimizin 'Alo 186' hattını aramalıdır. Elektrik arıza ekipleri, belirtilen adrese giderek uçurtmayı enerji nakil hattından ücretsiz indirmektedir. Bu sayede hem olası can kayıpları ve yaralanmaların önüne geçilmiş olacak hem de o bölgedeki vatandaşlarımız uzun süreli elektrik kesintisine maruz kalmayacak.''

Büyükkeçeci, ekiplerin günde 30-40 uçurtmayı enerji nakil hatlarından indirdiğini sözlerine ekledi.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder